Deutsch / English
Festivalul European de Teatru Eurothalia

13 octombrie 2017, 21:00-22:50, în Hala SC Hydromatic Sistem SRL (Bulevardul Constructorilor)

Împotriva dorinței și voinței

Regia, coregrafia, scenografia: Wim Vandekeybus  –– Producția: Ultima Vez (Belgia)  –– Coproducția: KVS 

Muzica originală și coloana sonor: David Byrne  –– Fuzzy Freaky Remix: DJ Food  –Interpretat de: Eddie Oroyan, Yassin Mrabtifi, Guilhem Chatir, Grégoire Malandain, Luke Jessop, Luke Murphy, Knut Vikström Precht, Baldo Ruiz, Flavio d’Andrea, Nuhacet Guerra Segura, Alexandros Anastasiadis  –– Asistența coregrafică: Iñaki Azpillaga, German Jauregui  –Asistența artistică: Greet Van Poeck  –– Stilist: Isabelle Lhoas, asistat de: Isabelle De Cannière  –– Coordonarea tehnică: Davy Deschepper  –– Lumini: Francis Gahide, Davy Deschepper  –– Sunet: Bram Moriau  ––Director de scenă:Tom de With  –– Producția: Ultima Vez (Belgia)  –– Coproducția: KVS (Belgia) 

 

Pentru producția Împotriva dorinței și voinței, Vandekeybus a luat decizia radicală de a lucra cu o distribuție exclusiv masculină. Cu succes. Spectacolul a făcut senzație în întreaga lume. Acest lucru se datorează faptului că, doar cu un minim de resurse teatrale, Vandekeybus a reușit să surprindă subiecte riscante în imagini superbe. Imaginile familiare  de visuri și dorințe sunt dezgolite de clișeele psihanalitice și transformate în limbajul de dans spectaculos și poetic al companiei Ultima Vez. Puterea spectacolului derivă din simbioza organică dintre dans, teatru și film. Captivantele secvențe de dans, susținute de coloana sonoră senzuală semnată de David Byrne, se transformă în monoloage despre frică, despre dorința de siguranță și despre magia îngrozitoare a somnului.


„În acest vârtej de dans, Vandekeybus lasă loc pentru emoție, viață, bucurii și tristețe, conflicte și căldură. El reușește să amestece dansul foarte fizic, aproape violent, destul de riscant, cu o extremă blândețe și frumusețe.” (Guy Duplat - La Libre, ianuarie 2016)

„Dorința este sentimentul central care este externalizat și descris în diferite moduri. Într-un univers fantastic, dansatorii se mișcă între vis și realitate, între fizic și magic, între sălbatic și elegant, între teamă și prietenie, între lumină și întuneric.”  (Michaël Bellon - agendamagazine.be, ianuarie 2016)

Spectacol în limbile engleză, franceză, italiană și spaniolă

Trailer

Fotografii din spectacol

Perspective?